Problemfri optimering

Der er mange ting og mange processer i produktionen som er gjort komplicerede, men det er ikke det hele, som behøver at være det. En enkelt lille boks på produktionsanlægget kan både dataindsamle, forudsige og optimere, let og brugervenligt

AB Electric A/S er eksperter i produktionsoptimering samt Trendlog integrator og det betyder, at de kan installere Trendlogs nyeste system på enhver maskine i produktionen på ganske få timer og dermed give ledelse og medarbejdere et fantastisk nyt værktøj.

– Plug&Log er en lille genial boks, der samler på data og digitaliserer nøgletal i produktionen. På en skærm kan alle følge med, uanset hvor i verden de befinder sig, og da det er realtime data fra en eller flere maskiner i produktionen, tegnes der et nøjagtigt billede af, hvad og hvor meget der produceres på hver enkelt maskine minut for minut og time for time, fortæller automationschef Brian Staub fra AB Electric A/S i Kolding.

Operatørerne får også gavn af en Plug&Log-boks. De slipper for at håndtere tykke Excel-ark med historiske data og får i stedet alt serveret på skærmen i realtime. Let og enkelt.

– Vigtigst er nok, at man med historiske data kan forudsige, hvornår der er behov for service og vedligeholdelse af maskinerne. Virksomheden kan således planlægge den slags på tidspunkter, hvor der ikke produceres og dermed holde udgifterne til service nede på et minimum. Trendlog indeholder simpelthen et planlægningsværktøj til formålet. Med nøje planlægning, minimeres risici for nedbrud og altså ”nedetid”, som er den tid, hvor der ikke produceres. Vi ved jo alle, at det koster store summer, når maskinerne holder stille, siger Brian Staub.

Dataindsamlingen gør det også muligt at generere rapporter, som sendes til forskellige mailadresser med de tal, som den enkelte har brug for samt statistikker, analyser og KPI’ere. Alle data opbevares selvfølgelig sikkert og fleksibelt i ”skyen”.

– Vi har allerede installeret og programmeret flere Plug&Log-bokse hos vores kunder, og de er meget tilfredse med deres nye værktøj og den optimering, som er sket i produktionens ydelse. Når først historikken og anbefalingerne er lagt ind i programmerne, så kører det og gør hele automationen lettere, slutter Brian Staub fra AB Electric A/S, og bekræfter, at investeringen tjener sig hjem i løbet af få måneder.

Erfaringstal viser, at maskinernes effektivitet øges med mindst 10% blot ved synliggørelse af data.

Felt