Historie

El-installatør siden 1980

Vores historie startede i Det Gamle Mejeri i Bjert i 1980. Nu over 40 år senere står vi stærkere end nogensinde før og har en del historie med os.

El- og automation med erfaring

Med mere end 40 år på bagen står vi hos AB Electric stærkere end nogensinde, og vi er utroligt stolte af vores udvikling siden vi startede i Det Gamle Mejeri i Bjert i 1980.

I løbet af de 40 år vi har eksisteret, har vi udviklet os til en el-virksomhed med yderst specialiserede kompetencer inden for både installation, automation og energiteknik, og vi leverer nu samlede og komplette løsninger til både private, erhverv og industrivirksomheder.

Hvordan har vores historie udviklet sig?

2022: Endelig! 40 (+2) års jubilæum

Efter mere end 2 års forsinkelse kunne vi den 20. maj fejre AB Electrics Jubilæum. Det bliver fejret med maner, og et mega stort fremmøde af kunder, samarbejdspartnere og kollegaer gør jubilæet til en mindeværdi oplevelse.

2022: Etablering af AB/Cognex vision lab

Laboratoriet giver AB Electric større muligheder for at teste og afprøve specielle setups af vision systemer til kundetilpasset løsninger.

2021: I Coronaens skygge

En stille start på året, veksels med en travl sommer og et travlt efterår, inden landet endnu engang lukkes ned på grund af COVID-19.

2020: AB Electric fylder 40 år og Corona rammer Danmark

Den 15. april kan AB Electric fejrer 40-års jubilæum. Virksomheden har siden 1980 udviklet sig til at være en af Koldings førende el- og automationsleverandører. Der er stadig fuld gang i udviklingen af virksomheden, og vi går en yderst spændende fremtid i møde. “Fødselsdagen” fejres i stilhed, da Danmark og resten af Europa er “lukket ned” som følge af COVID-19 pandemien. Til trods for stilstanden industrien i det meste af Europa, klarer AB Electric sig fint gennem “krisen”, takket være bredden på virksomhedens forretningsområder.

2019: Vokseværk, nye lokaler og nyt generationsskifte

Udviklingen fortsætter, og vi er nu flyttet ind i nye, lyse lokaler på Birkedam 10L, 6000 Kolding. Her er der plads til, at vi kan vokse, og med motorvejen som nabo er vi kommet endnu tættere på vores kunder.

Generationsskiftet gennemføres, Arne holm udtræder af ejerkredsen og Rune Wagnersen tiltræder som ny direktør.

2018: Installationsafdelingen styrkes

I februar overtog vi Din Elmand og styrkede derfor vores traditionelle el-forretning til private betydeligt.

2014: Nyt generationsskifte begyndes

AB Electric påbegynder et nyt generationsskifte, hvor afdelingschef for el-installation; Rune Wagnersen, afdelingschef for automation; Frank Jørgensen, og økonomichef; Kate Skovdal Sørensen, alle indtræder som medejere. Søren Maarssø udtræder af bestyrelsen og Jakob Bressendorf indtræder.

2007: Ny direktør og professionel bestyrelse

Den 1. april gennemføres generationsskiftet, da Arne Holm overtager efter stifteren Niels Erik Staarup Lund.

2006: Nye tider

Den 1. maj overtager Arne Holm aktiemajoriteten i selskabet AB Electric A/S.

2005: 2x 25 års jubilæum

AB Electric fejrer 25 års jubilæum den 15. april, og ved samme anledning fejres automationstekniker Finn Petersens 25 års jubilæum. Finn Petersen har været med os helt fra starten, og vi er yderst stolte af stadig at have ham i teamet som automationsingeniør.

2003: Generationerne skifter

AB Electric påbegynder et generationsskifte, og Arne Holm indtræder som medejer.

2002: Ny projektchef og endnu en udvidelse

Tingene går hurtigt og lokalerne bliver endnu engang for små. Derfor bygger vi nye tilbygninger til Møllebakken 14, og Projektchef Arne Holm bliver ansat.

2000: Vi udvider igen

Endnu engang vokser vi ud af vores lokaler. Denne gang udvider vi ved at købe naboejendommen på Møllebakken 12 i Bjert.

1988: Udviklingen er ikke til at tage fejl af

Den meget positive udvikling gjorde det nødvendigt at bygge nye lokaler på Møllebakken 14 i Bjert lige uden for Kolding, hvor vi har haft vores base i 30 år.

1981: Tingene tager til

Lokalerne i mejeriet bliver for små, og AB Electric A/S flytter over på den anden side af gaden.

1980: Startskuddet går

AB Electric A/S etableres den 15. april i Det Gamle Mejeri i Bjert.